Var kan du läsa de senaste nyheterna inom hälsa?

Att läsa på om olika nyheter inom hälsa och olika behandlingar är inte fel. På så sätt får man mer koll på hur man kan ta hand om sin kropp, men även kring olika behandlingsmetoder som kan användas för att bota eller lindra sjukdom.

Nyheter i kvällstidningar

Nyheter i kvällstidningar är en plats där det ofta förekommer nyheter inom hälsa. Det kan dock vara klokt att ta det som står med en nypa salt. Allt är nämligen inte helt sant, och det är inte säkert att olika tips verkligen är testade.

Läkartidningar

Läkartidningar som ges ut av olika läkare, utbildningsorganisationer och liknande är i regel mer trovärdiga än en vanlig kvällstidning. Men även här kan det vara klokt att vara lite källkritisk. Tänk också på att själv tala med din egen läkare för att diskutera hur behandlingar eller annat skulle fungera just för dig.

Internet

Internet är en enormt stor och bra kunskapskälla. Här publiceras alla de senaste nyheterna, men ibland är det inte bara sanning. En stor fördel med internet är att det går snabbt att leta runt på olika källor och dessutom kommer man åt nyheter inom hälsa från hela världen.

1177:s information

Flera vårdinrättningar och regioner ger också ut information om de senaste nyheterna inom vård och hälsa. Här är allt faktakontrollerat och man kan lita på det som framkommer. Dock publiceras informationen i regel lite senare än på nätet.