Den stora bristen på personal

Så gott som varje dag läser du i tidningen om bristen på personal. Det handlar naturligtvis om vården, för där är det svårt att klara sig utan ens en dag. Sjuka personer kan inte vänta medan läkare och sjuksköterskor är hemma eller byter jobb. De behöver omsorg idag, med en gång. Därför är bristen på personal inom vården ett extra känsligt ämne.

En lösning är naturligtvis att hyra in läkare och sjuksköterskor. Många jobbar med bemanning idag, och det har räddat många sjukhus eller mottagningar. Samtidigt är det ett bra sätt att jobba på, många trivs med upplägget där de hyrs in till olika ställen. Det ger dig en flexibel arbetssituation på ett lite annorlunda sätt. 

Boka in din personal

Det är klart att det kostar pengar att ha personal, vare sig det är via bemanning eller fast anställda. Alla sjukhus jobbar med en budget, och den räcker nästan aldrig till för allt vad de skulle önska. Bra sköterskor och läkare är dock något du inte klarar dig utan, de är grunden för all vård.

Pengar är också en anledning till att en del väljer att jobba genom bemanningsbyråer. Du tjänare mer, även om du måste planera en del av dina förmåner själv. Men för många är det ett bra sätt att kontrollera hur mycket de jobbar och när. Det kan vara ett sätt att ha en inkomst medan du pluggar vidare, eller klara av att balansera familjeliv med jobb. Ett kvalificerat företag som erbjuder bemanningssjuksköterskor nya möjligheter.

Alltid plats för en till

Det finns alltid jobb för sjuksköterskor och läkare. Och bra personal kan verkligen göra stor nytta. Det är svårt att hinna med allt när det fattas personer på jobbet, och det är lätt att bli överarbetad. Trots det blir du vanligtvis mycket väl bemött på mottagningar och avdelningar. När du är sjuk eller har en familjemedlem som mår dåligt är den där mänskliga känslan väldigt viktig Brist på skickliga sjuksköterskor runt om i landet.

Inom vissa områden tar de till och med in personal som inte kan språket, utan kommunicerar på engelska. Det handlar om avdelningar där du absolut inte kan vara utan en fullständig personalstyrka. Intensivavdelningarna till exempel. Men även när det kommer till utbildningar inom vården, där kan specialister från andra länder göra stor nytta. Utländska läkare rekryteras till svenska vården.

Lösningen på krisen

Det är inte så lätt att lösa krisen som finns på flera ställen. En del försöker betala sina anställda mer pengar om de jobbar när det är brist på personal. Andra hyr in bemanningssjuksköterskor eller läkare. En del kallar in pensionerad personal för att jobba extra. Det är beundransvärt hur alla administrationer verkligen gör sitt bästa för att klara av situationen. Förhoppningsvis kommer de flesta att hitta en balans där alla trivs och patienterna får det de behöver.

farmacevtforbundet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *